ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Αναβρασμός στα δημόσια νοσοκομεία

Με 24ωρη απεργία στις 20 Μάη οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμού», «Αττικό», «Μεταξά» και Σάμου διεκδικούν άμεσες λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά εργαζόμενοι και ασθενείς, από τις τεράστιες ελλείψεις και την υποχρηματοδότηση των δημόσιων δομών Υγείας. Επίσης, το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο ΚΑΤ πήρε απόφαση - την οποία θα εισηγηθεί στην αυριανή γενική συνέλευση - να καλέσει την ΠΟΕΔΗΝ να αποφασίσει απεργία στις 20 Μάη. Η ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ συνεδριάζει μεθαύριο.
Χτες, στο ΚΑΤ έγινε στάση εργασίας (7 - 11 π.μ.) με αίτημα να μην απολυθούν 25 καθαρίστριες απ' το ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού. Παράλληλα, έγινε παράσταση στον διοικητή, ο οποίος στη συνέχεια είχε συνάντηση - χωρίς αποτέλεσμα - με τον εκπρόσωπο του εργολάβου. Στην αυριανή γενική συνέλευση θα πάρουν μέρος και οι εργαζόμενοι στο συνεργείο καθαριότητας.
Σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων νυχτερινών και αργιών (από 50 έως 150 ευρώ το μήνα) από 1/1/2015 έως σήμερα. Χαρακτηριστική της κατάστασης στην οποία βρίσκονται σήμερα όλες οι δημόσιες δομές Υγείας, είναι η περίπτωση του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (ΕΚΕΨΥΕ). Για το πρώτο τετράμηνο του 2015 δεν έχει εισρεύσει ούτε ένα ευρώ από την τακτική χρηματοδότηση για το 2015, ενώ του οφείλεται και 1 εκ. ευρώ από την επιχορήγηση του 2014.
Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΕΨΥΕ είναι απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες. Σήμερα, θα κάνουν στάση εργασίας και στις 12.30 συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.