ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στη πλ. Καραΐσκάκη στο Πειραιά στις 11 πμ



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ  ΛΙΜΑΝΙΩΝ


Πειραιάς, 21/11/2014




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 27 ΝΟΕΜΒΡΗ


Στον ΠΕΙΡΑΙΑ η συγκέντρωση, στην Πλατεία Καραϊσκάκη στις 11π.μ.
 



Πρόκειται για απεργία συνέχισης και κλιμάκωσης της πάλης απέναντι στον πόλεμο, που μας έχει κηρύξει κυβέρνηση – ΕΕ και επιχειρηματικοί όμιλοι, που δυναμώνουν την επίθεση σε βάρος της εργατικής τάξης, αυτοαπασχολούμενων, ανέργων, συνταξιούχων και γυναικών.

Συνάδελφοι, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, η καπιταλιστική εργοδοσία απαιτούν νέες ανατροπές στα εργασιακά (απελευθέρωση απολύσεων) και ασφαλιστικά δικαιώματα. Έχουν έτοιμη παρέμβαση στον συνδικαλιστικό νόμο. Θέλουν να χτυπήσουν κάθε εργατική διεκδίκηση, τη συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία.

Έτσι σχεδιάζουν την έξοδο από την κρίση. Αυτή είναι η ανάκαμψη που προσδοκούν και ετοιμάζουν. Τέτοιο σχέδιο υπάρχει για όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. Συστατικό στοιχείο αυτής της επίθεσης και μέρος του προγράμματος των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, αποτελεί το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, η ολοκλήρωση του διαγωνισμού πώλησης του ΟΛΠ και άλλων λιμανιών στους επιχειρηματικούς ομίλους.



Σε αυτή την κατεύθυνση στις 25 Νοέμβρη πραγματοποιείται η αναβληθείσα Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ (ΤΑΙΠΕΔ), για την επικύρωση της έγκρισης των γνωστού «φιλικού διακανονισμού» στο μονοπώλιο της COSCO.

Ταυτόχρονα, μετά το Δήμο Πειραιά, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με το δικό του τρόπο βάζει πλάτες στην πορεία ιδιωτικοποίησης. Με απόφαση της πλειοψηφίας του, ζητά να διαβουλευτεί με την κυβέρνηση  ΝΔ- ΠΑΣΟΚ (φανατικούς υποστηρικτές της ιδιωτικοποίησης) και άλλες πολιτικές δυνάμεις και φορείς –εκπροσώπους των μονοπωλίων, «ώστε να προκριθεί με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση η βέλτιστη λύση για την Ανάπτυξη του ΟΛΠ».

Η θέση που προβάλλει για τη διαχείριση του δημόσιου χαρακτήρα του Λιμανιού δεν προφυλάσσει από την εκμετάλλευση του από τα μονοπώλια. Αντίθετα στο όνομα της ανάπτυξης – ανάκαμψης ανοίγει το δρόμο σε συμβάσεις παραχώρησης και άλλες μορφές συμπράξεων.

Υπονομεύει τον αγώνα που πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός για αποτροπή κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης.

Για λιμάνια κρατική - λαϊκή ιδιοκτησία, μοχλό ενίσχυσης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας που θα υπηρετούν το λαό και τη βελτίωση της ζωής του. Προοπτική που προϋποθέτει σύγκρουση και ρήξη με την καπιταλιστική βαρβαρότητα, τη λογική της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των μονοπωλίων, με την ιδιοκτησία και την εξουσία τους, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν υπάρχει ανάπτυξη για όλους. Κέρδη και ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών είναι ασυμβίβαστα. Με τα μονοπώλια ή με το λαό.



Απαιτείται:



ü  Κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων, ιδιαίτερα στα λιμάνια της Αττικής (Ελευσίνα, Λαύριο, Ραφήνα) λόγω του ενιαίου Αττικού Λιμενικού συστήματος.

ü  Να μην εισαχθεί την Τρίτη 25/11 στη Γ.Σ. των μετόχων του ΟΛΠ «φιλικός διακανονισμός». Ζητάμε κινητοποίηση για να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη.

ü  Να αναλάβουν τις ευθύνες τους η πλειοψηφία της ΟΜΥΛΕ – Σωματείων.      Η  αδράνεια τους, η εξυπηρέτηση της λογικής του μικρότερου κακού, του κοινωνικού διαλόγου, αποτελεί καταδίκη για τους εργαζόμενους.

Να ενεργοποιηθούν οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Ταυτόχρονα απαιτείται κοινή δράση με άλλους κλάδους εργαζόμενων, λαϊκή συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους, με όλους όσους θίγονται από την παραπέρα ιδιωτικοποίηση. Σε αυτή τη συμμαχία δεν έχουν καμία θέση οι καπιταλιστές, οι δυνάμεις του Ευρωμονόδρομου στην Αυτοδιοίκηση.





ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Ü  Να σταματήσει κάθε διαδικασία εκποίησης των μετοχών ΟΛΠ και ΟΛΘ

Ü  Να μην προχωρήσει η συμφωνία ΟΛΠ – COSCO και η παράδοση της δυτικής προβλήτας ΙΙΙ.

Ü  Προσλήψεις προσωπικού εδώ και τώρα!

Ü  Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Όχι στις απολύσεις – διαθεσιμότητες και στις ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Ü  Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που χτυπούν ή καταργούν τις ΣΣΕ.

Ü  Υπογραφή ΣΣΕ σε όλα τα λιμάνια.

Ü  Παλεύουμε ενάντια στην αντεργατική λαίλαπα ενάντια στη φοροληστεία και στον οδοστρωτήρα που κατεδαφίζει κατακτήσεις στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Παιδεία.



Να δυναμώσουν οι αγώνες και η ταξική απάντηση!

Καμία ανοχή, καμία συναίνεση, καμία καθυστέρηση.

Ανάπτυξη για το λαό και όχι για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες.



Όλοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας

την  ΠΕΜΠΤΗ 27/11.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση

στην Πλατεία Καραϊσκάκη, στον Πειραιά, στις 11πμ.







ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!





Δ.Ε. ΛΙΜΑΝΙΩΝ