ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Γαλλία: Αστικοί πανηγυρισμοί για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Για μη χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε άνεργη Ρουμάνα από τη γερμανική κυβέρνηση


 Επικίνδυνες εξελίξεις στην Ε.Ε. του "κοινοτικού κεκτημένου" κα της "Ένωσης των λαών"

Σύσσωμα τα αστικά κόμματα της Γαλλίας, με προεξάρχον το εθνικιστικό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν, χαιρέτισαν την απόφαση του δικαστηρίου της ΕΕ που δικαιώνει τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία αρνείται τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας σε άνεργη Ρουμάνα, με το πρόσχημα ότι κάνει «κοινωνικό τουρισμό».
Η προκλητική απόφαση του δικαστηρίου έδωσε αφορμή σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα του αντιπροέδρου του Εθνικού Μετώπου, Λουί Αλιό. «Η παροχή επιδομάτων πρέπει επιτέλους να συνδεθεί με την εθνικότητα. Ο δρόμος άνοιξε», δήλωσε χαρακτηριστικά. Τη σκυτάλη πήραν στελέχη του συντηρητικού UMP, τα οποία έφτασαν να ζητούν την κατάργηση της υγειονομικής κάλυψης για όσους μετανάστες είναι άνεργοι.
Από τους πανηγυρισμούς φυσικά δεν έλειψαν και οι κυβερνώντες σοσιαλιστές, στελέχη των οποίων έκαναν λόγο για απόφαση σε σωστή κατεύθυνση.
Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αφορούσε την υπόθεση μιας 25χρονης Ρουμάνας η οποία ζει εδώ και τέσσερα χρόνια στη Γερμανία μαζί με τον πεντάχρονο γιο της. Το Κέντρο Ευρέσεως Εργασίας της Λειψίας αρνήθηκε να της καταβάλει το προνοιακό επίδομα «Hartz IV», με το επιχείρημα ότι δεν προσπάθησε να βρει εργασία. Η γυναίκα προσέφυγε σε γερμανικό δικαστήριο το οποίο αποφάνθηκε ότι δεν πρέπει να πάρει το επίδομα, αλλά ζήτησε και τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που έλαβε ανάλογη απόφαση.
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, η Ρουμάνα δεν διαθέτει «επαρκείς οικονομικούς πόρους», με συνέπεια να μην μπορεί να επικαλείται, βάσει του ευρωπαϊκού δικαίου, το δικαίωμα διαμονής της στη Γερμανία.
Η απόφαση αυτή, που αποδεικνύει τι σημαίνει «κοινοτικό κεκτημένο» και πώς εννοούν την «Ευρώπη των λαών» όλοι οι διαχειριστές του συστήματος, δείχνει ξεκάθαρα ότι το καπιταλιστικό σύστημα, σε όλες τις χώρες, ανεξαρτήτως του βάθους της κρίσης, ενισχύει εθνικιστικές, φασιστικές και ρατσιστικές ιδέες και τάσεις, με στόχο την ενίσχυση των μονοπωλίων κάθε χώρας στον ανταγωνισμό τους με τα ξένα μονοπώλια και το γκρέμισμα λαϊκών κατακτήσεων.