ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Εδώ γελάμε!

Εδώ γελάμε! Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης μάς πληροφορεί ότι φέρνει ενώπιον της Κομισιόν «το θέμα του σκανδαλώδους φορολογικού καθεστώτος των Ελλήνων εφοπλιστών» και της ζητά να εξηγήσει «ποιες πτυχές της κοινοτικής νομοθεσίας ενδέχεται να αντιβαίνουν οι ελληνικοί φορολογικοί κανόνες».
Γιατί, όμως, ρωτά την Κομισιόν και δε ρωτά το κόμμα του; Σαν κόμμα στον προθάλαμο της κυβερνητικής εξουσίας, όπως δηλώνει, που αναζητά αγωνιωδώς έσοδα για τον κρατικό κορβανά, όπως ισχυρίζεται, κάτι θα πρέπει να ξέρει για το μυθώδη πλούτο που διαθέτουν οι Ελληνες εφοπλιστές και το τίποτα απολύτως που συνεισφέρουν. Κάποιος σχεδιασμός θα πρέπει να υπάρχει για τη φορολόγηση αυτού του πλούτου που έχουν συσσωρεύσει απ' την απλήρωτη δουλειά των ναυτεργατών.
Μα, βέβαια! Πώς και μας διέφυγε; Υπάρχει σχέδιο. Το είχε αναλύσει ο Αλ. Τσίπρας. Θα επικαλεστούν, λέει, τον πατριωτισμό των Ελλήνων εφοπλιστών και θα τους καλέσουν να καταθέσουν τον ...οβολόν τους. Ο,τι προαιρούνται... Να ενημερωθεί πάραυτα ο Παπαδημούλης, μην του τραβήξει τ' αυτί η Κομισιόν για ελλιπή γνώση των προθέσεων του κόμματός του και μελλοντικού διαχειριστή της αστικής (και εφοπλιστικής) εξουσίας στην Ελλάδα.