ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Διαβεβαιώσεις προς κάθα κατεύθυνση για τη πολιτική που ακολουθήσει σαν κυβέρνηση. Καμια αυταπάτη !!!

Το 2012...

Τον Ιούνη του 2012, πριν τις βουλευτικές εκλογές, ο Αλ. Τσίπρας συναντούσε πίσω απ' τις κλειστές πόρτες αίθουσας του Ζαππείου τους πρεσβευτές των χωρών του «G20» με τις ισχυρότερες καπιταλιστικές οικονομίες (π.χ. Καναδάς, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Σαουδική Αραβία, Νότια Αφρική, Βρετανία και ΗΠΑ).Εκείνη η συνάντηση ήταν ανοιχτή στους δημοσιογράφους μόνο για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα, η οποία ήταν ομολογουμένως αρκετά αποκαλυπτική, αφού κινήθηκε σε καθησυχαστικούς τόνους για τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, εάν αναλάβει τη διακυβέρνηση, απέναντι στην αστική εξουσία. Ο Αλ. Τσίπρας διαβεβαίωσε τους διπλωμάτες ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια που θα διαταράξει την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων. Ενώπιόν τους αποκήρυξε το σοσιαλισμό που γνώρισε η ανθρωπότητα και διευκρίνισε πως όταν μιλάνε για «σοσιαλισμό δεν αναφερόμαστε στα κακέκτυπα του παρελθόντος, εννοούμε ένα σοσιαλισμό του 21ου αιώνα, με δημοκρατία και ελευθερία». Τους καθησύχασε πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι πρόγραμμα εξόδου από την ΕΕ και την Ευρωζώνη», αλλά αντιθέτως «είναι πρόγραμμα που αποτελεί το μόνο δρόμο για την έξοδο από την κρίση και τη μετατροπή της Ελλάδας σε ισότιμο και αξιοπρεπή εταίρο στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη» και «πρόγραμμα - συμβολή στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η ΕΕ».
... και σήμερα
Τους είχε ακόμα ενημερώσει για την πρόθεσή τους να εφαρμόσουν ένα «εθνικό σχέδιο ανόρθωσης», προσθέτοντας ότι «δεν αρνούμεθα την ανάγκη για δημοσιονομική εξυγίανση, αντιθέτως την επιδιώκουμε». Φυσικά, ούτε λέξη για το ΝΑΤΟ, απεναντίας διαβεβαιώσεις ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει την αναβάθμιση και την «ενεργητική παρουσία της χώρας σε διεθνές οργανισμούς και πρωτοβουλίες». Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες απ' τη συζήτηση που ακολούθησε με τους πρέσβεις, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το ΝΑΤΟ, δήλωσε πως η αποδέσμευση της χώρας απ' αυτό δεν αποτελεί προτεραιότητα.
Είπαμε να τα θυμίσουμε, μιας και τις τελευταίες μέρες πυκνώνουν οι επαφές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και με πρεσβευτές διαφόρων κρατών, εκτός από την ομάδα επαφής με διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα και οργανισμούς που άλλωστε έχει.
Τώρα βέβαια, αν το 2012 τα διαπιστευτήρια ήταν τόσο ξεκάθαρα, ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί πόσο κρυστάλλινα είναι σήμερα, έπειτα από δύο χρόνια απόλυτης προσαρμογής και φραστικής ακόμα στα προτάγματα της καπιταλιστικής οικονομίας και στις ανάγκες της.