ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΕΣΥΝ: Χώρους «ελεύθερης» χρήσης ουσιών προωθεί η κυβέρνηση

Τις προσπάθειες της κυβέρνησης για τη δημιουργία ελεύθερων χώρων χρήσης ναρκωτικών, όπως αυτές αποτυπώνονται στο άρθρο 14 του προς διαβούλευση νομοσχεδίου με τίτλο «Σύσταση Επιστημονικών Ιατρικών Εταιριών και λοιπές διατάξεις», καταδικάζει το Εθνικό Συμβούλιο κατά των ναρκωτικών (ΕΣΥΝ).
Με το συγκεκριμένο άρθρο η κυβέρνηση εναρμονίζεται με το Σχέδιο Δράσης της ΕΕ για τα ναρκωτικά που υιοθετεί ως κύρια μορφή θεραπείας τα υποκατάστατα ηρωίνης και τονίζει την ανάγκη γενίκευσης των λεγόμενων χώρων «υγιούς χρήσης».
Σημειώνεται ότι τέτοιους χώρους θα μπορούν να ιδρύουν και να λειτουργούν ακόμα και ΜΚΟ, ΟΤΑ αλλά και ιδιώτες.
Όπως τονίζει το ΕΣΥΝ: «Στόχος είναι να γκετοποιηθούν οι χρήστες, να μην είναι ορατοί στις πιάτσες, να μπει το πρόβλημα "κάτω από το χαλάκι", να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση της νέας γενιάς η ύπαρξη και η χρήση ναρκωτικών ουσιών».
Το ΕΣΥΝ επισημαίνει και τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής, αφού όπως αναφέρει «ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης, πολλές φορές έχει εξαγγείλει την ανάγκη λειτουργίας 2 χώρων υγιούς χρήσης στην Αθήνα, όπου ο χρήστης θα πρέπει να φέρνει τη "δόση" του και το κράτος θα του χορηγεί τη σύριγγα».
«Αν πραγματικά η κυβέρνηση ανησυχούσε για τη διάδοση των ναρκωτικών σε όλο και νεότερες ηλικίες, τότε δε θα οδηγούσε μέσα από την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση σε υποβάθμιση τη λειτουργία και το έργο των Κέντρων Πρόληψης, του ΚΕΘΕΑ, του ΟΚΑΝΑ, του 18 ΑΝΩ» τονίζει το ΕΣΥΝ.