ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα...

«Θα συνεχίσουμε τη μνημονιακή πολιτική, αν δε μας δώσετε κοινοβουλευτική πλειοψηφία», εκβιάζει και... προετοιμάζει η Κουμουνδούρου
Αρχής γενομένης απ' τον Γ. Δραγασάκη που σε συνέντευξή του στον «Αθήνα 9.84» την περασμένη Κυριακή προσγείωσε απότομα όσους διατηρούν ακόμα αυταπάτες για το περιεχόμενο της διαχείρισης που θα ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, τη σκυτάλη πήρε χτες ο Αλ. Μητρόπουλος.
Ο Γ. Δραγασάκης «βαθαίνοντας» το «παραλάβαμε καμένη γη» υποστήριξε: «Για παράδειγμα, πολύς κόσμος μου λέει "έχω υποβάλει τα χαρτιά μου για σύνταξη και καθυστερεί δύο, δυόμισι χρόνια". Αν λοιπόν βρούμε 300.000 ανθρώπους σε αυτήν την κατάσταση (...) καταλαβαίνετε ότι εδώ μιλάμε για 2 δισ. ευρώ. Αν σκόπιμα οι κυβερνήσεις αυτές διακρατούν και δεν δίνουν εγκρίσεις σε συντάξεις, αυτό είναι πρόβλημα και πρέπει όλοι μαζί να το συζητήσουμε. Αυτά δεν θα είναι προβλήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι προβλήματα όλων μας (...) Δηλαδή, δεν είμαστε σε μία κατάσταση ομαλών εξελίξεων, αναπτυξιακής πορείας της χώρας, όπου συμβαίνουν και κάποιες αδικίες που προσπαθούμε να περιορίσουμε. Εχουμε μία κατεστραμμένη οικονομία, έχουμε προβλήματα πολέμου σε καιρό ειρήνης...».
Με τη σειρά του χτες, ο βουλευτής Α. Μητρόπουλος μιλώντας στον ρ/σ «Βήμα» αναπαρήγαγε τους αντιλαϊκούς εκβιασμούς, ισχυριζόμενος ότι «με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δεν θα έχει ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ από μνημονιακές ή παραμνημονιακές, φιλομνημονιακές δυνάμεις που μόνο τέτοιες υπάρχουν από δεξιά στην πλειοψηφία τους (...) Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είναι ενδεχόμενο να συνεχίσει τη μνημονιακή πολιτική. Είναι πολύ πιθανό (...) Μια κυβέρνηση με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και έναν ενημερωμένο λαό, (θα μιλήσει) όχι για μονομερείς κινήσεις, γιατί δεν υπάρχουν, όχι για plan B, γιατί δεν υπάρχει, όχι για μονομερή διαγραφή χρέους, αλλά για επιθετική διαπραγμάτευση».
Εξάλλου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, μιλώντας στον ρ/σ «Αλφα 9.89» υπερασπίστηκε τις επαφές που θα έχουν στο Σίτι του Λονδίνου οι Γ. Σταθάκης και Γ. Δραγασάκης με εκπροσώπους τραπεζών, hedge funds, αρπακτικών τεραστίων διαστάσεων, ομολογώντας ότι πρόκειται για κατάθεση διαπιστευτηρίων: «Εγώ θεωρώ απαραίτητη την παρουσία μας σε τέτοιου είδους φόρα, για να μπορούμε αδιαμεσολάβητα να εκφράζουμε τις θέσεις μας (...) πρέπει να ξέρουν το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ».
Ψήνεται ...συνεννόηση;
Ο Π. Σκουρλέτης ρωτήθηκε για τα σενάρια περί «κυβέρνησης ειδικού σκοπού» και απέρριψε το ενδεχόμενο. Την ίδια ώρα, ωστόσο, η «Αυγή» στο χτεσινό κύριο άρθρο της προσδιόριζε ουσιαστικά ως μόνο εμπόδιο μιας τέτοιας εξέλιξης τις διαφορετικές απόψεις των κομμάτων της αστικής διαχείρισης για το ζήτημα του χρέους! «Η αναβίωση σεναρίων για κυβέρνηση ειδικού σκοπού εξυπηρετεί την προσπάθεια στοιχειώδους ανασυγκρότησης του κυβερνητικού χώρου και ειδικότερα της ΝΔ. Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος δεν πιστεύουν ότι υπάρχει επίδικο ειδικού σκοπού, αφού έχουν αποκλείσει κάθε συζήτηση για απομείωση του χρέους», γράφει χαρακτηριστικά...
Ο Δ. Παπαδημούλης υπερασπίστηκε εκ νέου την πρότασή του - και πρόταση του Αλ. Τσίπρα - για συνάντηση Σαμαρά - Τσίπρα και συμφωνία «πακέτο» για εκλογές, Πρόεδρο της Δημοκρατίας και απομείωση του χρέους. Μιλώντας στον ρ/σ «Real» επικρότησε τις παρεμβάσεις Μιχελάκη και Μπακογιάννη, λέγοντας ότι «πυκνώνουν οι κορυφαίοι της ΝΔ που από τη δική τους σκοπιά, και παρά τις μεγάλες μας διαφορές, επισημαίνουν μία ανάγκη». Επιβεβαιώνοντας ακόμα περισσότερο ότι παίζουν στο ίδιο γήπεδο, προέτρεψε την κυβέρνηση να αξιοποιήσει στις διαπραγματεύσεις «...τη σκληρότερη από την κυβέρνηση θέση που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για αυτά τα θέματα».