ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Να πάει ο Τσίπρας στο Μιζούρι…

Από τα πρώτα θέματα σήμερα στην ειδησεογραφία είναι η έκρηξη οργής χιλιάδων Αμερικανών, που βγήκαν στους δρόμους σε πολλές Πολιτείες των ΗΠΑ με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου να μην αποδώσει καμία δίωξη στο λευκό αστυνομικό Ντάρεν Γουίλσον, που πριν λίγους μήνες με 6 πυροβολισμούς είχε ρίξει νεκρό το μαύρο Μάικλ Μπράουν, στο Μιζούρι των ΗΠΑ. Διαδηλώσεις δεν πραγματοποιούνται μόνο στο Φέργκιουσον, αλλά και σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ (Ουάσιγκτον, Σιάτλ, Όκλαντ, Σικάγο, ακόμα και στη Νέα Υόρκη).
Η απόφαση αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης και της οργής για όσα ζει η πλειοψηφία του αμερικανικού λαού. Οι οργισμένες και δίκαιες αντιδράσεις αποκαλύπτουν ότι το «αμερικανικό όνειρο» είναι εφιάλτης για το λαό και τη φτωχολογιά των ΗΠΑ.
Και για να μην ξεχνιόμαστε… Κάποιοι εδώ στην Ελλάδα παρουσίαζαν τον Ομπάμα σαν αγγελούδι και τις ΗΠΑ σαν χώρα πρότυπο για την αντιμετώπιση της κρίσης. Θυμίζουμε ότι το Γενάρη του 2013, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στις ΗΠΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Ινστιτούτο Brookings είχε πει τα εξής:
«Ένα πράγμα που ως Έλληνας παρατηρώ περπατώντας στους δρόμους σας είναι ότι η Αμερική δεν βρίσκεται στην κατάσταση κατάθλιψης την οποία δυστυχώς η χώρα μου βιώνει σήμερα. Δεν είδα κλειστά καταστήματα, βλοσυρά πρόσωπα, σημάδια απελπισίας...».
Πάλι διάνα έπεσε… Θα του συστήναμε να πάει μία βόλτα και από το Φέργκιουσον να τα πει αυτά…