ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Εκτέλεση σε δόσεις...


Η εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις αποτελεί μια ακόμα απόδειξη ότι οι υποσχέσεις της συγκυβέρνησης, είναι λόγια του αέρα που εξανεμίζονται μπροστά στις απαιτήσεις της αστικής τάξης και της ΕΕ, στην πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των λίγων σε βάρος του λαού.
Οι γνωστοί παλιοί και «νέοι» σωτήρες σε αυτό το παιχνίδι επιδίδονται σε ένα κυνήγι του «παππά» - του «φταίχτη» για το κουτσούρεμα από την κυβέρνηση ακόμα και αυτού του ανεπαρκή νόμου για τις 100 δόσεις - παραμένοντας εντός των τειχών της ΕΕ και των μονοπωλίων. Κινούνται στο παλιό και δοκιμασμένο πλαίσιο του ίδιου δρόμου ανάπτυξης, που μας έφερε στην κρίση, του γνωστού μονόδρομου του καπιταλισμού και της ΕΕ των μονοπωλίων.
Οι άνεργοι, οι μισοάνεργοι, οι απλήρωτοι, οι αυτοαπασχολούμενοι στα μικρομάγαζα που βρίσκονται με το λουκέτο στο χέρι, οι άστεγοι, οι ανασφάλιστοι, οι φτωχοί ξεκληρισμένοι αγρότες καταλαβαίνουν ότι το «δούλεμα» δεν έχει τέλος.
Η ρύθμιση της κυβέρνησης δεν αφορά την πραγματική ανακούφιση του λαού, αλλά να εισπραχθούν, με κάθε τρόπο, οι οφειλές των λαϊκών οικογενειών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίες έχουν διογκωθεί εξαιτίας των αβάσταχτων και άδικων φόρων, της ανέχειας και της ανεργίας.
Η λύση για τα λαϊκά στρώματα δεν είναι η «εκτέλεση σε δόσεις» που μας προτείνουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση. Το πρόβλημα δεν είναι ο αριθμός των δόσεων, αλλά το ότι δεν έχουν να πληρώσουν τους φόρους, τις εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία, όλα τα χαράτσια, που είναι αντιλαϊκά και άδικα και γι’ αυτό πρέπει να καταργηθούν. Πολύ περισσότερο που αυτά τα χαράτσια έχουν πλέον μονιμοποιηθεί και θα ξεζουμίζουν το λαό και για τα επόμενα χρόνια.
Μοναδική λύση για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, το σύνολο των λαϊκών οικογενειών είναι να οργανώσουν τους αγώνες τους για να βάλουν στην ημερήσια διάταξη την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, ξεκινώντας απ’ την άμεση ανάκτηση απωλειών λόγω της κρίσης. Να διεκδικήσουν πραγματικά μέτρα ανακούφισης, όπως είναι η πλήρης κατάργηση των αντιλαϊκών φόρων και χαρατσιών, το κούρεμα χρεών για τα λαϊκά στρώματα, η απαγόρευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών και άλλα μέτρα που περιέχονται στις προτάσεις νόμου του ΚΚΕ. Να πληρώσει η πλουτοκρατία με φορολόγηση 45% στα διανεμόμενα και μη κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου και κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών για το μεγάλο κεφάλαιο.

Της Κάλι Καρά