ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

«Σκιαμαχία» για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Αύριο Δευτέρα, θα δημοσιοποιηθεί μέσω του προγράμματος «Διαύγεια» η εγκύκλιος για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.
Μιλώντας στο «ΣΚΑΙ» ο Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε ότι οι πολίτες θα μπορούν να προσέρχονται στα ασφαλιστικά Ταμεία για να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους δίνεται.
Η συγκεκριμένη αναφορά έγινε στον απόηχο των δημοσιευμάτων που υποστηρίζουν ότι η τρόικα διαφωνεί με την ρύθμιση που προβλέπει διακανονισμό μέχρι 100 δόσεις για την αποπληρωμή των οφειλών. Το Σάββατο, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση που υποστηρίζει ότι η ρύθμιση θα εφαρμοστεί κανονικά, ως ψηφισμένος νόμος του κράτους.
Σε κάθε περίπτωση, η επίμαχη ρύθμιση δεν θα προσφέρει καμία ανακούφιση στα λαϊκά στρώματα και τους αυτοαπασχολούμενους, αφού το πρόβλημα δεν είναι ο αριθμός των δόσεων, αλλά το γεγονός ότι δεν έχουν να πληρώσουν τους φόρους και τις εισφορές.
Ο πραγματικός στόχος και η αγωνία της κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει την είσπραξη των χαρατσιών για λογαριασμό του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.
Στη λογική της «ρύθμισης» των χρεών, μέσω της αύξησης των δόσεων, κινείται και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύοντας ότι δεν πρόκειται να καταργήσει τα «μνημονιακά» και τα άλλα χαράτσια.