ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ολοι στους χώρους δουλειάς για την οργάνωση της απεργίας

Με πρώτο καθήκον την οργάνωση της Πανεργατικής Πανελλαδικής Απεργίας στις 27 Νοέμβρη και πρώτο πρακτικό μέτρο «Ολοι οι συνδικαλιστές στους χώρους δουλειάς», συνεδρίασε το περασμένο Σάββατο η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Μπαίνοντας στα γεμάτα για την απεργία, όπως ήδη έχει κάνει καθαρό με σχετική ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ: «Καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και ιδιαίτερα τις οργανώσεις εκείνες που μαζί δώσαμε τη μάχη της επιτυχίας του μεγάλου Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου της 1ης Νοέμβρη, να εντείνουν την προσπάθειά τους στην πρώτη γραμμή της οργάνωσης για την επιτυχία της απεργίας.
Για να δοθεί απάντηση στους νέους σχεδιασμούς μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων - κυβέρνησης και ΕΕ για νέες ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση, στις ομαδικές απολύσεις, με νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, για χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης κλπ...».
Στη συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν και στελέχη συνδικάτων, αναδείχτηκε η ανάγκη για επιτάχυνση της δουλειάς των σωματείων, με συγκεκριμένο σχέδιο να ξεπεραστούν καθυστερήσεις, πιο αποφασιστικά να αναμετρηθούν με τις δυσκολίες και με δεδομένο ότι οι άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις όχι μόνο δεν δουλεύουν για την κινητοποίηση, αλλά πολλές φορές την υπονομεύουν.
Στο πλαίσιο αυτό, οι συνδικαλιστές αποτίμησαν την εμπειρία που αποκτήθηκε στη δίμηνη καμπάνια των συνδικάτων που προηγήθηκε του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου της 1ης Νοέμβρη, στις καλές αλλά και στις «αδύνατες» πλευρές της δράστης τους και αναδείχτηκε η αξία που έχει, ο κάθε κλάδος να διαμορφώσει το δικό του συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, να εντάξει σε αυτό τα συγκεκριμένα προβλήματά του και τα δικά του αιτήματα στο γενικό πλαίσιο διεκδικήσεων. Αιχμή στη ζύμωση στους χώρους δουλειάς μαζί με τα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζει η εργατική τάξη πρέπει να είναι τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση, σε ασφαλιστικά, εργασιακά αλλά και στο συνδικαλιστικό νόμο.
Με πνεύμα απαιτητικότητας
Οπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, με σχεδιασμένη παρέμβαση στους εργασιακούς χώρους, είναι ανάγκη η απεργία να γίνει υπόθεση περισσότερων σωματείων και εργαζομένων να μπει στην ημερήσια διάταξη, να δημιουργηθεί απεργιακό κλίμα. Να μην υποτιμηθεί η παρέμβαση της εργοδοσίας και να υπάρχει άμεση απάντηση σε κρούσματα τρομοκρατίας εκ μέρους της, αλλά και της κρατικής τρομοκρατίας. Αμεση πρέπει να είναι η αντίδραση και η οργάνωση της αλληλεγγύης, με συγκεκριμένο τρόπο σε χώρους και εργαζόμενους που βγαίνουν σε κινητοποιήσεις.
«Πνεύμα ανησυχίας και απαιτητικότητας», με αυτό χρειάζεται να μπολιαστούν σήμερα συνδικαλιστές και σωματεία και με στόχο να μπούνε και νέες δυνάμεις στη μάχη της απεργίας. Με την ίδια αξίωση να αντιμετωπιστεί και το ιδεολόγημα της «ανάπτυξης», το οποίο εκπορεύεται από διάφορες πλευρές, που δήθεν θα λύσει τα προβλήματα των εργαζομένων. Χωρίς να υποτιμούνται οι υπαρκτές δυσκολίες, αυτές δεν πρέπει να απολυτοποιούνται, αλλά με επιμονή και σχέδιο να ξεπερνιούνται, μέσα στη δράση. Γιατί, όπως έδειξε και η επιτυχία του συλλαλητηρίου, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μαζική συμμετοχή στην απεργία, αλλά και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, που μπορεί και πρέπει να είναι ακόμα πιο μαζικές σε όλες τις πόλεις της χώρας.