ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Απεργία όλα τα λιμάνια - Μαζική συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών

Μαζική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν την Πέμπτη 6 Νοέμβρη οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργία τους, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση των λιμενικών υποδομών, με πρώτους στη λίστα τους Οργανισμούς Λιμένα Πειραιά και Θεσσαλονίκης. Νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, με τη συμμετοχή εργαζομένων από το λιμάνι του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, του Βόλου, ενώ ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Οικονομικών. Δυναμικό παρών στην κινητοποίηση έδωσαν οι δυνάμεις της «Δημοκρατικής Ενότητας Λιμανιών», που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ. Στο πλευρό των απεργών βρέθηκε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Νίκος Ξουράφης. Επίσης, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με τη Διαμάντω Μανωλάκου μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Πειραιά και το Γιώργο Τούσσα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Τους απεργούς σε όλα τα λιμάνια της χώρας χαιρέτισε ο Γ. Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στη συγκέντρωση. «Το ΚΚΕ στέκεται αλληλέγγυο, ρίχνει όλες του τις δυνάμεις στη μάχη για να μην ξεπουληθούν τα λιμάνια της χώρας, (...) στη μάχη για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική», σημείωσε. Τόνισε ότι η επιτάχυνση της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών, στην οποία προχωρά η συγκυβέρνηση με το ΤΑΙΠΕΔ και το «πράσινο φως» της ΕΕ, πρέπει να πάρει απάντηση. «Να ριχτούμε στη μάχη μαζί με τους άλλους κλάδους που βρίσκονται σε διαδικασία ανάπτυξης αγώνων, για να μην ξεπουληθούν τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, οι δημόσιες υποδομές ενέργειας και άλλοι στρατηγικής σημασίας κλάδοι της οικονομίας της χώρας στα μονοπώλια», υπογράμμισε και κάλεσε σε ενίσχυση της αντιμονοπωλιακής - αντικαπιταλιστικής πάλης, σε διαμόρφωση όρων λαϊκής συμμαχίας, για λιμάνια αποκλειστικά δημόσια και στην υπηρεσία του λαού. Με αφορμή την κινητοποίηση μαθητών και σπουδαστών που ξεκίνησε παράλληλα λίγα μέτρα μακριά, χαιρέτισε τον αγώνα τους, και αναφέρθηκε στην ανάγκη το εργατικό - λαϊκό κίνημα να μεταλαμπαδεύσει την πείρα που έχει από τους αγώνες και στη νέα γενιά της εργατικής τάξης.
Τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Πειραιά μετέφερε στους απεργούς ο πρόεδρός του, Ν. Ξουράφης. «Είναι ανάγκη να υπάρξει ακόμα καλύτερος συντονισμός», σημείωσε όλων των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων που πλήττονται από την πολιτική υπέρ των μονοπωλίων, ιδιαίτερα προχωρώντας προς την πανελλαδική - πανεργατική απεργία στις 27 Νοέμβρη, αξιοποιώντας το μήνυμα που έστειλαν από το πανελλαδικό συλλαλητήριο το περασμένο Σάββατο, χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και αγρότες: «Φτάνει πια. Δεν πάει άλλο».
Στην πορεία παραβρέθηκαν και οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν νωρίτερα στην κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας ύστερα από κάλεσμα του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και του Σωματείου των Ναυπηγοξυλουργών.
Στη διάρκεια της συγκέντρωσης αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, ο οποίος περιορίστηκε να δηλώσει αναρμοδιότητα και ότι θα μεταφέρει τα αιτήματά τους στον υπουργό. 
Από την πλευρά τους οι ταξικές δυνάμεις κάλεσαν τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή και αποφασιστική οργάνωση της απεργίας στις 27 του Νοέμβρη.
Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Νοέμβρη είναι προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ σχετικά με το θέμα του «φιλικού διακανονισμού με την COSO».