ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Διαβεβαιώνει το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο για τις «αγνές» προθέσεις του

Διαβεβαιώσεις στους ξένους επενδυτές και στα άλλα τμήματα του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου ότι δεν πρόκειται να θίξει ούτε στο ελάχιστο τα κέρδη τους μοιράζει εναγωνίως ο ΣΥΡΙΖΑ.
Συνεχίζοντας τα «πάρε δώσε» με εκπροσώπους μονοπωλιακών ομίλων, ο Γιώργος Σταθάκης και ο Γιάννης Μηλιός συναντήθηκαν στο City του Λονδίνου με στελέχη των «αγορών» και τραπεζικών κολοσσών, όπως η «Bank of America Merill Lynch».
Μετά τη συνάντηση δημοσιεύτηκε e-mail με την υπογραφή ενός στελέχους του επενδυτικού ομίλου «Capital», το οποίο έγραφε ότι οι εκπρόσωποι των επενδυτικών σχημάτων από τις συζητήσεις που είχαν κατάλαβαν ότι «πρέπει να πουλήσουν τα πάντα στην Ελλάδα», γιατί το οικονομικό πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι «χειρότερο και από εκείνο των κομμουνιστών» και «θα φέρει το απόλυτο χάος». Επίσης αναφερόταν ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση, «θα δούμε να επαναλαμβάνεται το σενάριο της Κύπρου -μαζική φυγή καταθέσεων, οι επιχειρήσεις να μεταφέρουν ό,τι μπορούν στο εξωτερικό, ενώ θα σημειωθεί και απόλυτος τερματισμός ξένων επενδύσεων».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης χαρακτήρισε το e-mail «κατασκευασμένο από κυβερνητικούς και τραπεζικούς κύκλους». Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, «διασταυρώσαμε τις πληροφορίες και δεν υπήρχε κάποιος εκπρόσωπος ή αντιπρόσωπος του Capital στη συνάντηση με τους κ. Μηλιό και Σταθάκη. Δεν υπήρχε στη συνάντηση ο συγκεκριμένος άνθρωπος».
Σε ανάλογη διάψευση προχώρησε και ο Γ. Σταθάκης. «Το e-mail που δημοσιεύτηκε στον ηλεκτρονικό Τύπο (με υπογραφή, η οποία αφαιρέθηκε στη συνέχεια) σχετικά με το κλίμα στις συναντήσεις που είχα αυτές τις μέρες με επενδυτές, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα» υποστήριξε, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «κακοστημένες διαρροές», με στόχο να «καλυφθεί επικοινωνιακά η κυβερνητική αποτυχία στο Παρίσι».
Μάλιστα δεν απέφυγε τον πειρασμό να εκφράσει την ικανοποίησή του για την αποδοχή που δείχνουν στον ΣΥΡΙΖΑ οι εκπρόσωποι επενδυτικών σχημάτων, τραπεζών και άλλων «αρπακτικών» του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. «Καλά θα κάνει η κυβέρνηση να συνηθίσει αυτή τη νέα συνθήκη, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζεται ως κυβέρνηση εν αναμονή» είπε, προσθέτοντας ότι «οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πλέον ένα διεθνές ακροατήριο, το οποίο αντιλαμβάνεται ότι είναι απαραίτητη μια συνολική λύση που θα καθιστά το χρέος βιώσιμο, προκειμένου να επανακάμψει η ελληνική οικονομία με συνθήκες κοινωνικής συνοχής».