ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Σχόλιο του ΠΑΜΕ για τις άθλιες δηλώσεις του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους, να διεκδικήσουν αποκλειστικά δημοσία και δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας, απευθύνει το ΠΑΜΕ, με αφορμή τις δηλώσεις του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου.
Ολόκληρο το σχόλιο του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:
«Η τοποθέτηση για την υγεία των εργαζομένων του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, στο συνέδριο για την Κοινωνική Ασφάλιση στο Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, να εξαρτώνται δηλαδή οι παροχές υγείας από τον αριθμό ενσήμων των ασφαλισμένων, είναι επικίνδυνη.
Δείχνει τις προθέσεις της κυβέρνησης για νέο χτύπημα στα ασφαλιστικά δικαιώματα και προετοιμασία για πλήρη απαλλαγή κράτους και εργοδοσίας από τις ασφαλιστικές εισφορές και να αποτελεί η υγεία ατομική ευθύνη. Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι θα στερηθούν το δικαίωμα στην Υγεία και θα πληρώνουν τεράστια ποσά από την τσέπη τους, ενισχύοντας έτσι την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Τα ένσημα των ανέργων και της νέας γενιάς φτάνουν για μια ασπιρίνη!!!
Οι εργαζόμενοι να οργανώσουν την πάλη τους, να διεκδικήσουν αποκλειστικά δημοσία και δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας».