ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ Εντείνει την «παραγωγή» κάλπικων διλημμάτων

Την «ωριμότητα» του κόμματός του να αναλάβει την αστική διακυβέρνηση διαφήμισε ξανά στο κεφάλαιο ο Αλ. Τσίπρας, στο φόντο της επίσπευσης της προεδρικής εκλογής

Να διαλέξει ποιος θα χειριστεί τις διαπραγματεύσεις για τα συμφέροντα της αστικής τάξης αξίωσε από το λαό ο Αλ. Τσίπρας, θέτοντας κάλπικα διλήμματα που, όπως φαίνεται, θα ενταθούν στην πορεία προς τις κάλπες.Μιλώντας χτες σε εκδήλωση για την παρουσίαση των θέσεων του κόμματός του για τον τουρισμό, παρουσία εκπροσώπων φορέων του τουριστικού κεφαλαίου όπως του ΣΕΤΕ, που εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό του Α. Ανδρεάδη, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου και πολλών ακόμα, αλλά και εκπροσώπων πρεσβειών όπως της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Αυστραλίας, της Νορβηγίας, του Μεξικού κ.ά., ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τους διαβεβαίωσε για πολλοστή φορά ότι είναι «έτοιμοι και ώριμοι» να κυβερνήσουν και ότι η πολιτική τους θα έχει στον πυρήνα της την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας ενός κλάδου με «συγκριτικά πλεονεκτήματα» για την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Ο Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε «απονενοημένο διάβημα» την απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει τις εκλογές και αναλώθηκε σε δημαγωγικές ΠΑΣΟΚικής κοπής κορόνες περί νέου έτους, που θα φέρει «λαϊκή κυριαρχία» και «αλλαγή». Χαρακτήρισε τις εξελίξεις «σημαντική λαϊκή νίκη», όπως άλλωστε κατά το ΣΥΡΙΖΑ ήταν και η αντικατάσταση της κυβέρνησης Παπανδρέου από αυτήν του Παπαδήμου...
Ισχυρίστηκε ότι «στις εκλογές που έρχονται θα αντιπαρατεθούν δυο ξεκάθαρα εναλλακτικά πολιτικά σχέδια για την πατρίδα μας: Από τη μια το σχέδιο του κ. Σαμαρά, που θέλει το μνημόνιο καθεστώς. Από την άλλη το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το περιγράψαμε στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης». Στην πραγματικότητα βέβαια τα «εναλλακτικά σχέδια» αφορούν τα μείγματα διαχείρισης που προτάσσουν η συγκυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση για την ενίσχυση του εγχώριου κεφαλαίου, ενώ για το λαό «καθεστώς» θα είναι και στη μία και στην άλλη περίπτωση η συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, αφού αυτή καθορίζεται από τη στρατηγική των μονοπωλίων και της ΕΕ.
«Ο λαός μας, που έχει υποφέρει τέσσερα χρόνια τώρα άδικες θυσίες χωρίς αντίκρισμα, για ένα πράγμα μόνο φοβάται και τρομοκρατείται: Μην τυχόν και συνεχιστεί αυτό το μαρτύριο των νέων μέτρων», ανέφερε, κάνοντας για μια ακόμα φορά «γαργάρα» το μαρτύριο του λαού από την εφαρμογή των ήδη ληφθέντων μέτρων, και πρόσθεσε: «Ετσι λοιπόν, πάμε σε μια αναμέτρηση όπου το μεγάλο δίλημμα είναι τα προαπαιτούμενα. Θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα φάρμακα; Θα εφαρμοστεί ο μηχανισμός αυτόματης μείωσης των συντάξεων; Θα απελευθερωθούν οι απολύσεις; Θα επανέλθει το λοκ - άουτ; Θα καταργηθεί το ΕΚΑΣ;».
Για να καλέσει στη συνέχεια το λαό να διαλέξει «ποιος θα πραγματοποιήσει τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις», κοροϊδεύοντας ότι το επίδικο αυτών είναι η προάσπιση των λαϊκών συμφερόντων, όταν η διεξαγωγή τους εδράζεται ακριβώς στην υπονόμευση των συμφερόντων και των αναγκών του λαού: «Ποιος θα προασπίσει καλύτερα τα συμφέροντά του; Αυτοί που μας οδήγησαν ως εδώ; 'Η ο ΣΥΡΙΖΑ της δημοκρατικής αλλαγής, της κοινωνικής δικαιοσύνης, και της εθνικής αντίστασης στη μετατροπή της Ελλάδας σε θυγατρική των μεγάλων συμφερόντων;», ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας, βαφτίζοντας «εθνική» υπόθεση την προσπάθεια διαμόρφωσης ευνοϊκών όρων ώστε το ντόπιο κεφάλαιο να βγει από την κρίση, ενισχύοντας τα κέρδη του και αναβαθμίζοντας τη θέση του, στην πλάτη του λαού του οποίου η ζωή ρημάζεται.
«Λύσεις» για το τουριστικό κεφάλαιο
Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος του ακροατηρίου του, των επιχειρηματικών ομίλων και των εκπροσώπων κυβερνήσεων εντός και εκτός ΕΕ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαστε έτοιμοι και ώριμοι να αναλάβουμε την ιστορική ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας» και δεσμεύτηκε για ένα «πρόγραμμα συγκεκριμένων μέτρων για την ανασύνταξη της κοινωνίας και την επανεκκίνηση της οικονομίας, επακριβώς κοστολογημένο και δημοσιονομικά ισορροπημένο», που «δεν έρχεται να προκαλέσει δημοσιονομικά ελλείμματα», αλλά «να κλείσει μνημονιακές πληγές, με στοχευμένη αύξηση της δημόσιας δαπάνης, αλλά, ταυτόχρονα, και των δημοσίων εσόδων για τη χρηματοδότησή τους».
Τους διαβεβαίωσε ακόμα ότι «δε δημαγωγεί με τον τουρισμό», σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές του για τη διαχείριση, τους οποίους «κάρφωσε» ότι «οι ίδιοι πρότειναν στην τρόικα το διπλασιασμό του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία από 6,5% στο 13%, υπονομεύοντας την ανταγωνιστικότητά του».
«Για εμάς, το τουριστικό σύμπλεγμα αποτελεί έναν από τους πυλώνες για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου (...). Γνωρίζουμε τα προβλήματα του κλάδου και θα δώσουμε λύσεις» πρόσθεσε, πασπαλίζοντας τις δεσμεύσεις του για γη και ύδωρ στο τουριστικό κεφάλαιο με πομφόλυγες περί προστασίας του περιβάλλοντος και των εργασιακών σχέσεων, που στο συγκεκριμένο κλάδο έχουν σμπαραλιαστεί πολύ πριν το ξέσπασμα της κρίσης.
Ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ακόμα ότι θα ενθαρρύνουν «τα δεσμευτικά τοπικά σύμφωνα και τις αναπτυξιακές συνέργειες, ανάμεσα, από τη μια, στους συνεταιρισμούς, τις άλλες ενώσεις τοπικών παραγωγών και τους φορείς της αγοράς και, από την άλλη, τους επιχειρηματίες του τουρισμού», ότι θα συγκροτήσουν «δημόσια τράπεζα ειδικού σκοπού» για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων του χώρου και θα πάρουν μέτρα τόνωσης του ειδικού, θεματικού τουρισμού.