ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Το ΠΑΜΕ καταδικάζει τη δολοφονική πολιτική του Ισραήλ

Το ΠΑΜΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση του ισραηλινού στρατού εναντίον ειρηνικής διαδήλωσης των Παλαιστινίων, που πραγματοποιούνταν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η επίθεση προκάλεσε το θάνατο του Παλαιστίνιου υπουργού Ζιγάντ Αμπού Αγίν, ο οποίος συμμετείχε σε συμβολική δενδροφύτευση ενάντια στους εποικισμούς και το Τείχος του Ισραήλ.
Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ τονίζει:
«Η συνεχιζόμενη, δολοφονική πολιτική του Ισραήλ είναι αποτέλεσμα και της στήριξης που απολαμβάνει από τις ΗΠΑ, την ΕΕ, αλλά και κυβερνήσεις χωρών που δεν καταδικάζουν ανοιχτά την ισραηλινή βαρβαρότητα και εξισώνουν το θύτη με το θύμα. Βαριές ευθύνες για το συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού φέρει και η ελληνική κυβέρνηση που προωθούν στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, αλλά και συμμετοχή στα γεωπολιτικά παιχνίδια για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών στην Ανατολική Μεσόγειο.
Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας, το ΠΑΜΕ παραμένει στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού, στο δίκαιο αγώνα του για ανεξάρτητο, βιώσιμο, παλαιστινιακό κράτος. Εκφράζουμε για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη μας στη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών και συνολικά στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης.
Να γκρεμισθεί το απαράδεκτο τείχος που χωρίζει την Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα».