ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

«Μνημονιακή» συνιστώσα;

Η στάση της ΔΗΜΑΡ το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και τη συνεργασία της με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, έχει προκαλέσει αρκετές συζητήσεις. Πολλοί θα θυμούνται ότι ο ίδιος ο κ. Κουβέλης ήταν κατηγορηματικός πριν μερικούς μήνες πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει.
Πολλοί επίσης θυμούνται ότι παλιότερα ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζε τη ΔΗΜΑΡ «αριστερό Καρατζαφέρη» ή «μνημονιακή αριστερά» με αφορμή τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Βέβαια, μπροστά στο ενδεχόμενο του κυβερνητικού θώκου όλα αυτά ξεχνιούνται, πάνε περίπατο. Ετσι, λοιπόν, χώρεσαν στον ΣΥΡΙΖΑ πρώην βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν με χέρια και πόδια όποιο μνημόνιο κυκλοφορούσε στη Βουλή από το 2010 και μετά. Και κάπως έτσι συγκροτήθηκε η «μνημονιακή συνιστώσα» του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με άλλους που φλερτάρουν μαζί του, όπως, π.χ., Τζάκρη, κ.ά.
Βέβαια, υπάρχουν πολλοί που λένε πως δεν είναι παράλογο κόμματα που διεκδικούν εξουσία, αστική διακυβέρνηση στο πλαίσιο της ΕΕ και του συστήματος να λένε άλλα τη μία και άλλα την άλλη. Και έχουν δίκιο. Μόνο που ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από τέτοιες δυνάμεις που με την πολιτική τους θα συνεχίσουν το ίδιο αντιλαϊκό, αντεργατικό έργο...