ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Ψηφίστηκε το ν/σ του υπ. Περιβάλλοντος - Βροχή τροπολογιών - Αποχώρησε το ΚΚΕ

Πάνω από 80 βουλευτικές τροπολογίες και 16 υπουργικές κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με τίτλο: «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα - Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις», το οποίο ψηφίστηκε το βράδυ του Σαββάτου από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, τους ΑΝΕΛ και τη ΔΗΜΑΡ. Το μπαράζ των τροπολογιών ενίσχυσαν το βάρβαρο αντιλαϊκό χαρακτήρα του νομοσχεδίου που εξασφαλίζει νέα πεδία κερδοφορίας στους επιχειρηματικούς ομίλους αυτήν τη φορά σε βάρος δασικών εκτάσεων ακόμα του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.
Ένα μέρος των τροπολογιών είχαν ρουσφετολογικό χαρακτήρα για την εξυπηρέτηση μικρών και μεγάλων συμφερόντων, προκειμένου να εξασφαλίσει η κυβέρνηση ψήφους, ενώ άλλες, όπως η τροπολογία που αφορά την επικύρωση του φιλικού διακανονισμού μεταξύ ΟΛΠ - COSCO, με την οποία προωθείται η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και συνολικά των λιμενικών υποδομών της χώρας, χαλκεύουν νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος, κατήγγειλε τη βροχή τροπολογιών σημειώνοντας ότι είναι μέρος του σκηνικού των εκβιασμών, της αθλιότητας, που έχει στηθεί το τελευταίο διάστημα και δήλωσε ότι το ΚΚΕ αποχωρεί από την Ολομέλεια για να μην νομιμοποιήσει αυτές τις διαδικασίες και αθλιότητες.