ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ Προαναγγέλλει συναίνεση μετά από εκλογές

Η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ στον ευρωμονόδρομο είναι «αυτό που μετράει», λένε οι αξιωματούχοι της ΕΕ...
«Η κινδυνολογία των τελευταίων ημερών έπεσε στο κενό. Η στρατηγική του φόβου κατέρρευσε. Αύριο θα είναι μια καινούργια μέρα, πιο αισιόδοξη, γιατί η δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Πολύ σύντομα ο λαός μας θα είναι ο πρωταγωνιστής στις εξελίξεις, θα υπάρξει διέξοδος και τη διέξοδο θα την δώσει ο ελληνικός λαός και η δημοκρατία». Με τη δήλωση αυτή σχολίασε το αποτέλεσμα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, δράτοντας την ευκαιρία για να ενισχύσει κοινοβουλευτικές αυταπάτες στα εργατικά - λαϊκά στρώματα, περί δυνατότητας βελτίωσης της ζωής τους μέσω της κυβερνητικής εναλλαγής στην αστική διαχείριση.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Π. Σκουρλέτης, σε παρέμβασή του στο «ΣΚΑΪ», προανήγγειλε συναίνεση στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από μια επόμενη Βουλή.
Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους ευρωενωσιακούς αξιωματούχους να εποπτεύουν... «θεσμικά» τη διεξαγωγή της κοκορομαχίας του με την κυβέρνηση στην Ελλάδα. Ο Δ. Παπαδημούλης έσπευσε χτες να «καρφώσει» τον Γ. Στουρνάρα στον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μ. Ντράγκι, αλλά και στον Ο. Ρεν, για τις γνωστές του δηλώσεις, για να λάβει από τον δεύτερο την καθησυχαστική διαβεβαίωση ότι, εφόσον «ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας είναι δεσμευμένοι ως προς τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αυτό νομίζω ότι μετράει και αυτό είναι το βασικό στοιχείο».
Δίνοντας επιπλέον διαπιστευτήρια, ο Δ. Παπαδημούλης υπενθύμισε στον Μ. Ντράγκι «τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα των Κεντρικών Τραπεζών, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές Συνθήκες και το Καταστατικό της ΕΚΤ», καλώντας τον να ξεκαθαρίσει κατά πόσο «αποτελούν οι παρεμβάσεις του Ελληνα Κεντρικού Τραπεζίτη "κατευθυντήρια γραμμή" ή "οδηγία" της ΕΚΤ», καθώς επίσης εάν «θεωρεί ότι η διασπορά πανικού και η πολιτική παρέμβαση του Ελληνα Διοικητή συνάδει με την προώθηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας».
Συμμεριζόμενος την αγωνία για τις «αγορές», εξάλλου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, μιλώντας χτες στο ρ/σ «Βήμα», κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση ότι με την ακατάσχετη κινδυνολογία «στέλνει κι ένα αντίστοιχο σήμα πια και στον εκτός Ελλάδας κόσμο και σε αυτό που ονομάζουμε αγορές» και λειτουργεί «υπονομευτικά για την οικονομία και τη χώρα γενικότερα».
Μάλιστα, έφτασε να υπερασπίζεται τα έργα Προβόπουλου, αντιπαραθέτοντάς τα σε αυτά του Γ. Στουρνάρα. «Νομίζω ότι όλοι έχουν πια προσωπική αντίληψη για τα έργα του ενός και για τα έργα του άλλου», ανέφερε...