ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Συνεχίζεται η ενδοαστική διαπάλη για το μείγμα διαχείρισης προς όφελος του κεφαλαίου

Συνεχίζεται η ενδοαστική διαπάλη για το μείγμα της αντιλαϊκής πολιτικής που θα εφαρμοστεί την «επόμενη μέρα» με την κυβέρνηση να συνεχίζει τους εκβιασμούς και την αξιωματική αντιπολίτευση να συνεχίζει να καταθέτει τα διαπιστευτήρια της στις «αγορές».  
Ντόπιοι και ξένοι τραπεζίτες, ο ΣΕΒ και άλλα αστικά επιτελεία, καθένας από τη σκοπιά του και όλοι μαζί απέναντι στο λαό, προτάσσουν την εφαρμογή «αξιόπιστου προγράμματος» με στόχο την καπιταλιστική ανάκαμψη.
Χαρακτηριστικά ο όμιλος «Alpha bank» υποστηρίζει σε σχόλιο του ότι «οι αγορές δεν ενδιαφέρονται για το ποιος κυβερνά τη χώρα. Ενδιαφέρονται, όμως, όποιος κυβερνά να εφαρμόζει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής που διασφαλίζει τη σταθερότητα και την ανάπτυξη.
Σύμφωνα με την «Alpha Bank», τα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων της αστικής διαχείρισης οφείλουν να είναι «συμβατά με τη συνέχιση της πολιτικής προσαρμογής της οικονομίας με άξονα τη δημοσιονομική πειθαρχία και την ανταγωνιστική ανάπτυξη».
Στο μεταξύ «λάδι στη φωτιά» της διαπάλης για το μείγμα διαχείρισης έριξε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος, σε συνέντευξη του στην αυστριακή τηλεόραση, δήλωσε ότι «δεν θα μου άρεσε να έρθουν στην εξουσία ακραίες δυνάμεις».
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «θα ήθελα ανθρώπους που έχουν το βλέμμα και την καρδιά τους στην Ελλάδα» οι οποίοι όμως ταυτόχρονα «κατανοούν την αναγκαιότητα της ευρωπαϊκής διαδικασίας».
Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν τη δυσφορία τους, κινήθηκαν όμως στη λογική του «διαχειριστικού μείγματος» υποστηρίζοντας ότι η πλειοψηφία των Ευρωπαίων αξιωματούχων θέτει ζήτημα επαναπροσδιορισμού των κυρίαρχων πολιτικών στην Ευρώπη.
Στο μεταξύ και με το βλέμμα στραμμένο στον «εξευμενισμό» των αγορών ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας, σήμερα, στην Περιφερειακή σύσκεψη Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι μια νίκη του κόμματος του «θα καταστήσει τη χώρα μας αξιόπιστο συνομιλητή» ενώ δίνοντας νέα διαπιστευτήρια προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι «έρχεται» ως διαπραγματευτής τόνισε ότι «μια ισχυρή κυβέρνηση, με ρεαλιστικό πρόγραμμα αλλαγής, είναι η προϋπόθεση όχι για να τιμωρήσουν την Ελλάδα, αλλά για να διαπραγματευτούν μαζί της».
Σημειώνεται ότι χθες ο μονοπωλιακός χρηματοπιστωτικός όμιλος ««Goldman Sachs», ο οποίος μετείχε στην παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στο Σίτι του Λονδίνου, ανέφερε σε σχετική έκθεση πως, «ακόμη και αν σημειωθεί κυβερνητική αλλαγή, υπάρχει χώρος για συνέχεια και για συναινετική λύση» επισημαίνοντας παράλληλα ότι τα περιθώρια όχι μόνο για να μην συνεχιστεί η αντιλαϊκή επέλαση αλλά ακόμα και να υπάρξει σημαντική οπισθοχώρηση είναι «εξαιρετικά περιορισμένα».