ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Συγκέντρωση στη Βουλή και 24ωρη απεργία των εργαζομένων στον ΟΛΠ


Συγκέντρωση στη Βουλή πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού.
Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Κλαυθμώνος, αντιδρούν στη ρύθμιση που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή με μορφή τροπολογίας, με την οποία επικυρώνει και νομικά το «φιλικό διακανονισμό» μεταξύ του Οργανισμού και της COSCO.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.
Αντιπροσωπεία των απεργών συναντήθηκε με όλα τα πολιτικά κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής και τους παρέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Το Σάββατο 20 Δεκέμβρη θα πραγματοποιήσουν αποχή από την εργασία τους.
Η «Δημοκρατική Ενότητα Λιμανιών» καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα για τις ευθύνες της πλειοψηφίας στα συνδικάτα του κλάδου που αρνούνταν τις προτάσεις της «Δημοκρατικής Ενότητας Λιμανιών» για οργάνωση και προετοιμασία μέσα από ΓΣ, καλλιεργώντας φρούδες ελπίδες και αυταπάτες ότι μια καλύτερη διαπραγμάτευση ή αλλαγή της κυβέρνησης θα σταματήσει αυτήν τη διαδικασία. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)