ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/12 και στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, στις 11.30πμ, στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ  ΛΙΜΑΝΙΩΝ

Πειραιάς  17/12/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Η κυβέρνηση υλοποιώντας τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που για λογαριασμό της ΕΕ και του κεφαλαίου έχει αναλάβει και που σε αυτές υποκλίνονται όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, κατέθεσε χτες στη Βουλή τροπολογία για τη νομική επικύρωση του «φιλικού διακανονισμού» που υπογράφτηκε μεταξύ ΟΛΠ και COSCO, σηματοδοτώντας την επίσπευση των διαδικασιών για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και συνολικά του λιμενικού συστήματος της Αττικής.
Η τροπολογία που μπήκε για να ψηφιστεί το Σάββατο παραδίδει στην COSCO, το Δυτικό τμήμα της Προβλήτας ΙΙΙ και καταργεί το εγγυημένο αντάλλαγμα που προβλέπονταν την προηγούμενη σύμβαση.
            Ταυτόχρονα η Διοίκηση του ΟΛΠ, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις του ΥΕΝ, με απίστευτη πρεμούρα παρέχει κάθε εξυπηρέτηση στους υποψήφιους μονοπωλιακούς ομίλους που συμμετέχουν, για την υλοποίηση των φάσεων του Διαγωνισμού πώλησης του 67% του ΟΛΠ από το ΤΑΙΠΕΔ.
Οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπέρασμα για τις ευθύνες της πλειοψηφίας στα συνδικάτα του κλάδου που αρνούνταν τις προτάσεις της Δ.Ε. Λιμανιών για οργάνωση και προετοιμασία μέσα από Γ.Σ., καλλιεργώντας φρούδες ελπίδες και αυταπάτες ότι μια καλύτερη διαπραγμάτευση ή αλλαγή της κυβέρνησης θα σταματήσει αυτή τη διαδικασία. Ο φιλικός διακανονισμός είναι συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής, με τις ευλογίες της ΕΕ, που θα συνεχιστεί με ένταση το επόμενο διάστημα.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ  - ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Δίνουμε άμεση απάντηση. Με 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/12 και αποχή από την εργασία το ΣΑΒΒΑΤΟ 20/12. Άμεσα να αποσυρθεί η τροπολογία και να σταματήσει κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ με κάθε μορφή.

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ  - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

            Η κλιμάκωση της ταξικής πάλης μπορεί να βάλει φραγμό, να αποκρούσει τα σχέδια, να ανοίξει προοπτική. Δεν υπάρχουν «σωτήρες» εντός των τοίχων της ΕΕ και της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις που να υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία, την καπιταλιστική ανάπτυξη και τους εργαζόμενους συγχρόνως.
Αλλαγή των συσχετισμών στα συνδικάτα, ανασύνταξη σε ταξική βάση του συνδικαλιστικού μας κινήματος, με πλαίσιο που να συγκρούεται με τα μονοπώλια και την εξουσία τους, που θα έχει αφετηρία την αντιλαϊκή βαρβαρότητα, που θα δυναμώνει βάζοντας στο επίκεντρο τον άλλο δρόμο ανάπτυξης.
Παλεύουμε για λιμάνια Λαϊκή περιουσία, μοχλό ανάπτυξης και ευημερίας για το λαό. Για να γίνει ο εργαζόμενος κύριος του πλούτου που παράγει. Αυτό θα γίνει με πρόγραμμα δράσης που θα έρχεται σε σύγκρουση με την πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ.

Μπορούμε να τους εμποδίσουμε – δε θα μας βάλουν στο χέρι
ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/12
και στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, στις 11.30πμ,
στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ.

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ