ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Αλλαγή .... Κλίματος στις σχέσεις με τους εργοδότες....

Αλλαγή...

Την 1η του περασμένου Σεπτέμβρη ο Αλ. Τσίπρας είχε συναντηθεί με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Η λακωνική δήλωσή του αμέσως μετά και οι διαρροές από κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ συνηγορούσαν για την ψυχρότητα που είχε επικρατήσει στη συνάντηση. Μάλιστα, οι ίδιοι κύκλοι κατήγγειλαν τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ σαν ...ψιθυριστή της τρόικας, δηλαδή σαν έναν απ' όσους συνομιλούν απευθείας μαζί της απαιτώντας μέτρα παραπέρα συμπίεσης της τιμής της εργατικής δύναμης. Εκτοτε, φαίνεται ότι δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και λύθηκαν οι όποιες ...παρεξηγήσεις.
... κλίματος
Κορυφαία στελέχη του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκαν τον ΣΕΤΕ, μακριά απ' τα φώτα της δημοσιότητας και προχτές αυτός εκπροσωπήθηκε απ' τον πρόεδρό του, Α. Ανδρεάδη, σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό. Μάλιστα, ο Α. Ανδρεάδης φέρεται να είπε «θα συναντηθούμε μαζί σας» και «σε σας στηρίζουμε τις ελπίδες μας να μην περάσει η αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία», κι άλλα τέτοια που πολύ άρεσαν στον Αλ. Τσίπρα.
Για όποιον κάνει τον κόπο να μελετήσει το υπόμνημα που είχε καταθέσει ο ΣΕΤΕ την 1η του Σεπτέμβρη στον ΣΥΡΙΖΑ και να το συγκρίνει με τις σημερινές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς το τουριστικό κεφάλαιο, θα έχει και την εξήγηση της αλλαγής κλίματος: Υπάρχει συμφωνία σε πολλά και σημαντικά (π.χ. φορολογία, ρευστότητα, ενεργειακό κόστος, νέος επενδυτικός νόμος και πρόσβαση στα ευρωενωσιακά κονδύλια, ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης και επαγγελματικής κατάρτισης). Οσο για τα υπόλοιπα, ε, είναι σε καλό δρόμο ο ΣΥΡΙΖΑ με οδηγό την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.