ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

ΕΛΣΤΑΤ: Στο υψηλό 25,7% παραμένει η ανεργία το Σεπτέμβρη Πρόκειται για την εγγεγραμμένη και όχι την πραγματική ανεργία

Στα υψηλά επίπεδα του 25,7% παραμένει το ποσοστό της ανεργίας το Σεπτέμβρη, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Και μιλάμε για την εγγεγραμμένη και όχι την πραγματική ανεργία που είναι σαφώς μεγαλύτερη. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.241.114 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.293.357 άτομα.
Το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα μας παραμένει υπερδιπλάσιο της ανεργίας στην Ευρωζώνη, η οποία διαμορφώνεται στο 11,5%.
Το υψηλό αυτό ποσοστό παραμένει παρά τον πακτωλό προνομίων και επιδοτήσεων (κονδύλια ΟΑΕΔ κλπ.) στους εργοδότες  -με πρόσχημα την αντιμετώπιση της ανεργίας- την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, την επιδότηση των εργοδοτών στις ασφαλιστικές εισφορές, το χτύπημα ασφαλιστικών δικαιωμάτων και τη γενίκευση του χτυπήματος των ΣΣΕ και των μισθών.
Στους άνδρες η ανεργία το Σεπτέμβρη ήταν στο 22,8% και στις γυναίκες στο 29,5%. Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας εξακολουθεί να πλήττει τα άτομα ηλικίας 15-24 ετών, σε ποσοστό 49,8%. Ακολουθούν οι ηλικίες 25-34 ετών, με ποσοστό ανεργίας 36%.
Σε επίπεδο περιφέρειας η μεγαλύτερη ανεργία καταγράφτηκε το Σεπτέμβρη στην Περιφέρεια Μακεδονίας - Θράκης (27,4%), Αττικής (26,5%) και Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας (26,1%).