ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Συντονισμένη επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού ...συνοδευόμενη από ενδοκυβερνητικές «αντιδράσεις» και «πάσες» σε κοινό αντιλαϊκό πλαίσιο

Το κυβερνητικό σχέδιο εκβιασμού του λαού, προκειμένου να μην αμφισβητήσει τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που επιβάλλονται για τα συμφέροντα του κεφαλαίου περιέχει και τα τρομοκρατικά διλήμματα περί «αντίδρασης των αγορών» και κήρυξης «πιστωτικού γεγονότος», αν πάμε σε πρόωρες εκλογές.
Χαρακτηριστικά, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη υποστήριξε χτες το πρωί στο «Mega», επικαλούμενη την έκθεση του οίκου «Moody's» ότι «πρέπει όλοι οι βουλευτές να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει χρόνος για αυτά τα οποία συζητούν (σ.σ. προεδρολογία και πρόωρες εκλογές). Η χώρα ξαναβρέθηκε δυστυχώς στην κόψη του ξυραφιού. Εχουμε προειδοποιηθεί από τους διεθνείς οίκους ότι με την προκήρυξη των εκλογών θα θεωρηθεί η χώρα σε πιστωτικό γεγονός».
Η δήλωσή της προκάλεσε τάχα ενδοκυβερνητική «αντίδραση», καθώς ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε τη δήλωσή της «από απρόσεκτη έως επικίνδυνη».
Παίρνοντας την πάσα η Σ. Βούλτεψη εξέδωσε «διευκρινιστική» ανακοίνωση, διαφημίζοντας το κυβερνητικό έργο λέγοντας ότι «η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει τη χώρα από κάθε κίνδυνο».
Από κοντά και ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης που με σε δική του δήλωση ...παίνεσε «τον πρωθυπουργό, που ακόμη και τώρα, φρόντισε να εξασφαλίσει τη χώρα από οποιοδήποτε πιστωτικό γεγονός, για όσο χρόνο πιθανόν να διαρκέσει η πολιτική περιπέτεια στην οποία έβαλε τη χώρα ο κ. Τσίπρας».
Τροφοδότηση της αποπροσανατολιστικής για το λαό αντιπαράθεσης
Την αποπροσανατολιστική για το λαό αντιπαράθεση είχε φροντίσει να τροφοδοτήσει με παρέμβασή του και ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς, διαγκωνιζόμενος με τον Αλ. Τσίπρα για το ποιος μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Σε άρθρο του στην «Real Νews», ο Αντ. Σαμαράς εμφανίζει την κυβέρνηση εγγυητή της σταθερότητας και επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ με άσφαιρα πυρά, προσδίδοντας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηριστικά που δεν έχει, αφού υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «οδηγεί τη χώρα σε σύγκρουση με όλους τους εταίρους». Ομνύοντας στην κυβερνητική σταθερότητα - προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα τα μέτρα υπέρ του κεφαλαίου - και στον ευρωμονόδρομο, χαρακτήρισε μια μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή ως «εξέλιξη αντιευρωπαϊκή».
Παραπέρα ισχυρίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχει πρόγραμμα» και τον κατηγόρησε ότι προκαλεί το «φόβο». Επίσης, εμφανίστηκε προσηλωμένος στην αντιλαϊκή πολιτική «για να προχωρήσουμε», όπως είπε, «στην οριστική έξοδο από το μνημόνιο», την έξοδο, δηλαδή, από το τρέχον «πρόγραμμα στήριξης» (και όχι βέβαια από τα αντιλαϊκά μνημόνια διαρκείας της ΕΕ), από την οποία μόνα ωφελημένα θα είναι τα μονοπώλια, εφόσον όποια κονδύλια εξοικονομηθούν, θα χρησιμοποιηθούν για νέες επιδοτήσεις και ενισχύσεις τους, την ίδια ώρα που θα συνεχίζουν απρόσκοπτα οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις.
Τέλος, ο πρωθυπουργός απηύθυνε έμμεση πρόσκληση στους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ να ψηφίσουν «κατά συνείδηση» στην προεδρική εκλογή, ουσιαστικά να υπερψηφίσουν τον Στ. Δήμα.