ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Δεσμεύσεις για «εθνική στρατηγική» και «σταθερότητα» απαιτεί από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ο ΣΕΒ

Τη δέσμευση των αστικών κομμάτων και κυρίως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι θα εγγυηθούν τη σταθερότητα που έχουν ανάγκη οι επιχειρηματικοί όμιλοι για να ενισχύσουν την κερδοφορία ζητά ευθέως ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών με ανακοίνωση του.
«Ζητούμε από τα κόμματα να συμφωνήσουν στα βασικά στοιχεία μιας εθνικής στρατηγικής για την οικονομία. Ζητούμε από τα κόμματα να δεσμευτούν σε έναν οδικό χάρτη εθνικών πολιτικών στόχων που θα εγγυάται ότι επιχειρήσεις και πολίτες θα δραστηριοποιηθούν σε ένα σταθερό και προβλέψιμο οικονομικό περιβάλλον κατά το 2015» αναφέρει ο ΣΕΒ κάνοντας σαφές πως τα περί εθνικής στρατηγικής και συνεννόησης είναι ότι συμφέρει τα μονοπώλια και τα κέρδη τους.
Παράλληλα επιχειρεί να εμφανίσει σαν κοινά τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων με εκείνα του λαού ανακυκλώνοντας από τη μια μεριά τους εκβιασμούς πως «το κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας που καλλιεργείται από την πολιτική όξυνση, παγώνει την πραγματική οικονομία» και πως «τα κόμματα οφείλουν να κατανοήσουν ότι οι επιχειρήσεις και οι αγορές έχουν ανάγκη από στέρεο έδαφος για να σχεδιάσουν και να επενδύσουν» και από την άλλη την αυταπάτη πως υπάρχει ευημερία για το λαό μέσα στην ΕΕ υποστηρίζει ότι «η ευημερία μας εξαρτάται από την ουσιαστική μεταρρύθμιση του κράτους και της οικονομίας, που μόνο η ευρωπαϊκή προοπτική μπορεί να εξασφαλίσει».
Επιπλέον θέτει συγκεκριμένο πλαίσιο «εθνικής συνεννόησης» για τα κόμματα που ασπάζονται την ανταγωνιστικότητα και την ΕΕ, που είναι:
1) Εθνική επιτροπή υψηλών προδιαγραφών για τη διαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους.
2) Συμφωνία των κομμάτων για Συνταγματική Αναθεώρηση στην επόμενη Βουλή.
3) Δέσμευση των πολιτικών δυνάμεων στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
4) Αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών πολιτικών (ρευστότητα ΕΚΤ, επενδυτικό πρόγραμμα ΕΕ) για την ανάπτυξη της οικονομίας με βάση την ιδιωτική πρωτοβουλία.
Απαιτεί η αποπληρωμή του χρέους να φορτωθεί στο λαό, να διασφαλιστεί και συνταγματικά η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και να αποκατασταθεί η ροή «ζεστού χρήματος» προς το κεφάλαιο.