ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Διλήμματα εκφοβισμού από την κυβέρνηση και αυταπατών από το ΣΥΡΙΖΑ

Με εκβιασμούς, εκφοβισμούς και αυταπάτες συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ με διακύβευμα της διαμάχης τον εγκλωβισμό του λαού στην επιλογή του «καλύτερου» διαχειριστή της ασκούμενης αντιλαϊκής πολιτικής.
Σε ανακοίνωση του το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αναφέρει πως «η Κυβέρνηση, από δω και πέρα, δεν πρόκειται να ακολουθήσει ή να απαντήσει στο απίστευτο υβρεολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Πρωθυπουργού της χώρας. Η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ και του Προέδρου του κρίνεται και θα κρίνεται καθημερινά από τον Ελληνικό λαό».
Ζητά επί της ουσίας συναίνεση για τη συνέχιση των μέτρων λέγοντας πως «οι Έλληνες απαιτούν από όλους εμάς να αγωνιστούμε ενωμένοι για να διαφυλάξουμε όσα πετύχαμε με αιματηρές θυσίες τα τελευταία χρόνια και να τους οδηγήσουμε με ασφάλεια στην οριστική έξοδο από την κρίση. Ας ξανασκεφτούν, λοιπόν, όλοι που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα η διχόνοια, η λάσπη και οι ύβρεις».
Η κυβερνητική ανακοίνωση έρχεται μετά την επίθεση της Δευτέρας κατά του Αντώνη Σαμαρά από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας σε κομματική σύσκεψη ανέφερε ότι «ο Σαμαράς είναι ικανός ακόμα και να σκηνοθετήσει bankrun, με τεχνητή φυγή κεφαλαίων, φίλα προσκείμενών του επιχειρηματιών, προκειμένου να κάνει πειστικό το επιχείρημα του φόβου».
Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρέθηκε και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρναρας, ο οποίος ανάφερε το βράδυ της Δευτέρας πως «στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου ως Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οφείλω να επισημάνω ότι η κρίση των τελευταίων ημερών λαμβάνει πλέον σοβαρές διαστάσεις, ότι η ρευστότητα στην αγορά μειώνεται με ταχύ ρυθμό, ότι ο κίνδυνος όχι μόνο ανακοπής της αναπτυξιακής πορείας που μόλις ξεκίνησε, αλλά ο κίνδυνος μιας ανεπανόρθωτης βλάβης της ελληνικής οικονομίας, είναι μεγάλος».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης κατηγόρησε τον Γ. Στουρνάρα πως λειτούργησε προβοκατόρικα σε βάρος του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και για θεσμικό ατόπημα και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί η παραίτηση του διοικητή της ΤτΕ σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.
Επιπλέον την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Μητρόπουλου στο ΣΚΑΪ περί ειδικών δικαστηρίων για το μνημόνιο. Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως τα «περί παραπομπής σε ειδικό δικαστήριο της κυβέρνησης Παπαδήμου, του Στ. Δήμα και του Γ. Παπανδρέου, επαναφέρουν την πολιτική ζωή της χώρας στην εποχή των ωμών εκβιασμών και εκφοβισμών.  Στην περίοδο του εκφασισμού της κοινωνίας, των «αγανακτισμένων στις πλατείες» με τις ιαχές περί προδοτών, δωσίλογων και Πινοσέτ».