ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Π. Μοσκοβισί: Προαναγγέλλει συνέχιση των αντιλαϊκών μέτρων στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρωζώνη

Διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα θα έχει σήμερα το πρωί ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα.
Στις 12.00 το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.
Τη Δευτέρα ο Πιερ Μοσκοβισί συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και διεμήνυσε ότι οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις θα συνεχιστούν, ανεξάρτητα από τα μνημόνια. Όπως είπε, υπάρχει ανάγκη για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλα τα κράτη της Ευρωζώνης, για να γίνει ανταγωνιστική η οικονομία.
Σε ερώτηση σχετικά με τον «κίνδυνο εξόδου» της Ελλάδας από το ευρώ, σημείωσε πως «θα ήταν κρίμα, καθώς έχει γίνει πολλή δουλειά από την κυβέρνηση και τις ελληνικές αρχές».
Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων ευχήθηκε να ολοκληρώσει η Ελλάδα την «αξιολόγηση» για να περάσει σε μια «νέα σχέση» με την Κομισιόν. Βέβαια, αυτή η «νέα σχέση» της λεγόμενης ευρωπαϊκής κανονικότητας συνεπάγεται ενισχυμένα μέτρα εποπτείας και μνημόνια διαρκείας. Ο Πιερ Μοσκοβισί κληθείς να σχολιάσει την προεδρική εκλογή, δήλωσε ότι «δεν παρεμβαίνει στην ελληνική πολιτική σκηνή».
Η ΤτΕ στο «χορό» των πιέσεων
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας πήρε τη σκυτάλη των εκβιασμών και των πιέσεων.
«Οφείλω να επισημάνω ότι η κρίση των τελευταίων ημερών λαμβάνει πλέον σοβαρές διαστάσεις, ότι η ρευστότητα στην αγορά μειώνεται με ταχύ ρυθμό, ότι ο κίνδυνος όχι μόνο ανακοπής της αναπτυξιακής πορείας που μόλις ξεκίνησε, αλλά ο κίνδυνος μιας ανεπανόρθωτης βλάβης της ελληνικής οικονομίας είναι μεγάλος» σημείωσε, μιλώντας σε εκδήλωση της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ).
Επίσης κάλεσε τα κόμματα της αστικής διαχείρισης να συνεννοηθούν προκειμένου «να αφοπλίσουν με τρόπο οριστικό και αμετάκλητο εκείνους τους αμετανόητους παράγοντες που ουδέποτε παραιτήθηκαν από την ιδέα να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα είτε ως αποδιοπομπαίο τράγο, είτε ως Ιφιγένεια, για παραδειγματισμό των κρατών-μελών της περιφέρειας της ζώνης του ευρώ».