ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/12 ψηφίζουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ  ΛΙΜΑΝΙΩΝ
Πειραιάς  5/12/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/12  ψηφίζουμε για την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζόμενων στο Δ.Σ. του ΟΛΠ
                                                                 
Συνάδελφοι,
Οι εκλογές αυτές γίνονται ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η ολομέτωπη επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους, για λογαριασμό του κεφαλαίου, που πραγματοποιείται από την κυβέρνηση – ΕΕ  με τη βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων της αστικής διαχείρισης, που συνολικά υπηρετούν την στρατηγική διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης και ανάπτυξης. Στο όνομα της εξόδου από την κρίση και για την καπιταλιστική ανάκαμψη επιταχύνονται μέτρα που ικανοποιούν το κεφάλαιο και την κερδοφορία του.
            Έχουμε ένταση της εκμετάλλευσης με νέα επίθεση σε μισθούς – συντάξεις. Επίθεση στο ασφαλιστικό, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, συνδικαλιστικά δικαιώματα. Δημιουργούν συνολικά όρους μέγιστης εκμετάλλευσης των εργαζομένων για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των μονοπωλίων. Τα αντεργατικά μέτρα που παίρνονται είναι ο μηχανισμός για φθηνότερη εργατική δύναμη.

Συνάδελφοι
Κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ, υλοποιώντας το πρόγραμμα των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, που για λογαριασμό του κεφαλαίου έχει αναλάβει, επιταχύνει την ολοκλήρωση της πώλησης του ΟΛΠ στους μονοπωλιακούς ομίλους. Με την προώθηση του «φιλικού διακανονισμού» κάνει νέες παραχωρήσεις (προβλήτα ΙΙΙ) και δίνει νέα προνόμια στο μονοπώλιο της COSCO. Και αυτό στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, η οποία έχει σαν σκοπό την κερδοφορία του κεφαλαίου και έρχεται σε σύγκρουση με τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους, μετατρέποντάς τους σε σύγχρονους δούλους.
Η υλοποίηση της στρατηγικής της άρχουσας τάξης για τα Λιμάνια από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και δω, διαχρονικά βοηθήθηκε από τις δυνάμεις τους κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ, ΑΠ –ΝΕΚ και τους κάθε φορά αυτοπροσδιοριζόμενους «Ανεξάρτητους» στα Σωματεία και στο ΔΣ του ΟΛΠ.
            Οι δυνάμεις αυτές συμφωνούν με τον αστικό σχεδιασμό, τις προτεραιότητες που κάθε φορά έχει ανάγκη και βάζει το κεφάλαιο. Τη μετατροπή σε Διαμετακομιστικό κέντρο  - Πολιτιστική Ακτή Πειραιά κλπ. Με τη λογική της καπιταλιστικής ανάπτυξης, την «ανταγωνιστικότητα», την «απελευθέρωση των αγορών», την κερδοφορία.
Μιλούν για ανάπτυξη για όλους, που θα ευημερούν μονοπώλια και κέρδη και εργαζόμενοι. Έτσι βάζουν πλάτη και ενσωματώνουν τους εργαζόμενους στους στόχους του κεφαλαίου. Με τον «κοινωνικό διάλογο», την «εργασιακή ειρήνη», τη λογική του «μικρότερου κακού» και του κάθε φορά «εφικτού», προσαρμόζουν τις απαιτήσεις στις ανάγκες της κερδοφορίας. Συμβάλλουν έτσι στην προώθηση της αντιλαϊκής στρατηγικής και τη δημιουργία τετελεσμένων.
 Όλες αυτές τις εξελίξεις προβλέψαμε και φέραμε στα συνδικαλιστικά όργανα. Απέρριπταν και απορρίπτουν τη λογική ανάπτυξης της ταξικής πάλης. Με ένα πρόγραμμα που θα αντιπαλεύει τα μέτρα, που θα συγκρούεται με τα μονοπώλια την ιδιοκτησία και την εξουσία τους.
Ένα πρόγραμμα δράσης που δυναμώνει βάζοντας στο επίκεντρο τον άλλο δρόμο ανάπτυξης την κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, για λιμάνια κοινωνική ιδιοκτησία που θα υπηρετούν τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους, τις αναπτυξιακές δυνατότητες και όχι το μονοπωλιακό ανταγωνισμό και την κερδοφορία. Ένα πρόγραμμα δράσης που θα έρχεται σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και την Ε.Ε.
Ο Πειραιάς, τα Λιμάνια, μπορούν να γίνουν πόλος πραγματικής ανάπτυξης για τους εργαζόμενους και όλο το λαό. Να μπουν στην εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών, να γίνουν οι εργαζόμενοι κύριοι του πλούτου που παράγουν. Όμως μια τέτοια εξέλιξη προϋποθέτει σύγκρουση και ρήξη με την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Να μη συμβιβαστούμε ότι θα ζήσουμε με ψίχουλα, με τη λογική της ανταγωνιστικότητας και την κερδοφορία των μονοπωλίων, με την ιδιοκτησία και εξουσία τους. Γιατί κέρδη για αυτούς σημαίνει θυσίες για τους εργαζόμενους.

Σας καλούμε να υπερψηφίσετε μαζικά το ψηφοδέλτιο της
Δημοκρατικής Ενότητας Λιμανιών:

Ø Για Υπογραφή ΣΣΕ τώρα με ταυτόχρονη κατάργηση των μνημονιακών εφαρμοστικών νόμων.
Ø Ενάντια στην αλλαγή προς το αντιδραστικότερο του συνδικαλιστικού νόμου. Η απεργία δεν μπορεί να είναι παράνομη ούτε τα συνδικάτα στο γύψο.
Ø Για αλλαγή των συσχετισμών στα σωματεία.
Ø Για γρήγορη ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος σε ταξική βάση που σήμερα απαιτείται.
Ø Για ρήξη και αντεπίθεση, για οργάνωση και ανάπτυξη της ταξικής πάλης με τα μονοπώλια και την εξουσία τους. Με την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, που σαν σκοπό θα έχει να φύγει η παρασιτική τάξη – το κεφάλαιο- από τα μέσα παραγωγής.
Ø Για πλαίσιο πάλης και διεκδίκησης με βάση τις ανάγκες μας και όχι την «ανταγωνιστικότητα» και κερδοφορία που σημαίνει σφαγή για τον εργαζόμενο.
Ø Για δρόμο ανάπτυξης, όπου θα γίνει το λιμενικό σύστημα λαϊκή περιουσία, να γίνουν οι εργαζόμενοι κύριοι το πλούτου που παράγουν με τη δική τους εργατική λαϊκή εξουσία.
Ø Για πάλη, για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.
Ø Για Λαϊκή συμμαχία, κοινή δράση με άλλους κλάδους εργαζομένων, λαϊκή συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους, με όλους όσους θίγονται από την παραπέρα ιδιωτικοποίηση. Σε αυτή τη συμμαχία δεν έχουν καμία θέση εφοπλιστές, μεγαλοεργολάβοι και οι φιλοκαπιταλιστικές δυνάμεις στην Αυτοδιοίκηση.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΙΜΑΝΙΩΝ

ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΤΕ τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό,
παλιό και νέο και τα συμπληρώματα του.
Πείτε ΟΧΙ στις δυνάμεις των ΑΥΤΑΠΑΤΩΝ και της συναίνεσης.
Για ΛΙΜΑΝΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΛΑΪΚΗ, ΟΧΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ.

Οι υποψήφιοι

1. ΒΑΣΣΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ
2. ΚΑΡΑΜΠΙΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
3. ΠΑΓΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
4. ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
5. ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΙΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
6. ΣΙΜΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ