ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Αλ. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τη «σταθερότητα» που θέλουν οι αγορές

Συνεχείς διαβεβαιώσεις στις αγορές, δηλαδή στο κεφάλαιο ότι μπορεί να εξασφαλίσει «σταθερότητα» στα κέρδη του, μοιράζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σε έκτακτη σύσκεψη στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας και του επικοινωνιακού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε κυβέρνηση και τρόικα ότι μεθοδεύουν τον εκφοβισμό των βουλευτών για να ξεπεράσουν το εμπόδιο της προεδρικής εκλογής.
«Ο Σαμαράς είναι πια επικίνδυνος για τη χώρα. Δεν φαίνεται να τον απασχολεί διόλου η σταθερότητα της οικονομίας. Έχει υιοθετήσει τη λογική: "Αποθανέτω η ψύχη μου μετά των αλλοφύλων"», ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είναι ικανός να σκηνοθετήσει «bankrun» (μαζική απόσυρση καταθέσεων), μέσω «τεχνητής φυγής κεφαλαίων», φίλα προσκείμενων επιχειρηματιών, προκειμένου να κάνει πειστικό το «επιχείρημα του φόβου».
Αφορμή για αυτή την τοποθέτηση αποτέλεσε η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη στο «Mega» ότι οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης έχουν προειδοποιήσει ότι θα κηρύξουν πιστωτικό γεγονός εάν προκηρυχθούν εκλογές. Λίγο αργότερα η Σοφία Βούλτεψη εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση με την οποία υποστήριξε ότι «ουδέποτε» υιοθέτησε αυτές τις εκθέσεις των οίκων αξιολόγησης, καθώς η κυβέρνηση «έχει διασφαλίσει τη χώρα από κάθε κίνδυνο».