ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Αθλιες συνθήκες καταγγέλλουν οι οδηγοί φορτηγών

Ανακοίνωση για το ναυτικό ατύχημα στο «Norman Atlantic» εξέδωσε το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής - Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού. Σ' αυτή σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Το Σωματείο μας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους οικείους των θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας στο πλοίο "Norman Atlantic" και καλεί όλες τις αρμόδιες αρχές να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους διασωθέντες, ώστε να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους.
Συνάδελφοι: Το τραγικό αυτό γεγονός αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι στο βωμό του κέρδους των εφοπλιστών θυσιάζονται όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία επιβατών και πληρωμάτων στα πλοία. Οι μειώσεις στον αριθμό των μελών του πληρώματος έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ασφάλεια του ταξιδιού. Ολα αυτά οι εφοπλιστές τα αντιμετωπίζουν σαν κόστος, αδιαφορώντας για τις ανθρώπινες ζωές.
Η κατάσταση αυτή αφορά όλους τους επαγγελματίες οδηγούς. Ολοι όσοι ταξιδεύουν καταγγέλλουν πέρα από τα ελλειπή μέτρα για την ασφάλεια και τις γενικότερες συνθήκες που υπάρχουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού: Την ελεεινή κατάσταση που υπάρχει στις καμπίνες, το κακό φαγητό, τα ανεπαρκή πληρώματα.
Ιδιαίτερα, όμως, στα λιμάνια Πάτρας - Ηγουμενίτσας υπάρχει ακόμη ένα τεράστιο πρόβλημα: Αντιμετωπίζουμε τις πολιτικές ΕΕ - κυβέρνησης για το μεταναστευτικό, η οποία μετατρέπει τους μετανάστες σε κυνηγημένα ζώα, που προσπαθούν να ξεφύγουν με κάθε τρόπο. Για να αποφύγουν τις ποινικές ευθύνες, οι οδηγοί υποχρεώνονται να γίνονται φύλακες στα γκαράζ των πλοίων, να περνούν το ταξίδι μέσα στα φορτηγά χωρίς να ξεκουράζονται. Αποτέλεσμα, μετά το εξαντλητικό ταξίδι, να οδηγούν άυπνοι και κουρασμένοι με όποιες συνέπειες υπάρχουν».