ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Αλ. Τσίπρας: Πίσω από ομοβροντία αυταπατών και εξαπάτησης έκρυψε την φιλομονοπωλιακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ

Δύο εντελώς ασυμβίβαστα πράγματα, τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων και την ανάγκη των επιχειρηματικών ομίλων για αύξηση της κερδοφορίας τους, επιχείρησε να συμβιβάσει ο Αλέξης Τσίπρας, προσπαθώντας μάλιστα να εμφανιστεί ως εγγυητής και των δύο.
Ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στα Ιωάννινα στο πλαίσιο της περιφερειακής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ Ηπείρου, επανέλαβε ότι προτεραιότητα μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι η διαχείριση της ακραίας φτώχειας και εξαθλίωσης μεγάλων τμημάτων των λαϊκών στρωμάτων, αλλά και η λήψη μέτρων που «θα ανακόψουν την καθίζηση της πραγματικής οικονομίας», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Αυτά τα μέτρα, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, είναι καταρχήν μια πιο δίκαιη ρύθμιση στην καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
Κορυφώνοντας το κρεσέντο των απλόχερων αυταπατών προς το λαό, υποστήριξε, ότι μπορεί «η ανάπτυξη και η παραγωγική ανασυγκρότηση να δημιουργεί θέσεις σταθερής και αξιοπρεπούς εργασίας» και πατώντας στα σχετικά βήματα της συγκυβέρνησης, υποσχέθηκε ότι θα δημιουργηθούν προγράμματα απασχόλησης, με στόχο μάλιστα να δημιουργηθούν «300.000 θέσεις εργασίας»!
Μάλιστα, σύμφωνα με τον Αλ. Τσίπρα, το πρόγραμμα είναι κοστολογημένο (!) στα 12 δισ. ευρώ, χρήματα που θα προκύψουν από τις ρυθμίσεις χρεών, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, τα ΕΣΠΑ και τα διαθέσιμα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Υπενθυμίζεται ότι το ΕΣΠΑ και τα άλλα ευρωπαϊκά κονδύλια, διοχετεύονται κυρίως στα μονοπώλια και όσα ψίχουλα απομένουν στα προγράμματα της λεγόμενης «ενεργητικής αντιμετώπισης της ανεργίας», που συνίστανται είτε σε μοίρασμα μιας θέσης εργασίας στα δύο και στα τρία, είτε σε προγράμματα κατάρτισης, που κρύβουν τους άνεργους κάτω από το χαλί, είτε σε προγράμματα επιδότησης των εργοδοτών, προκειμένου να προσλαμβάνουν για λίγο διάστημα τζάμπα εργάτες.
Μάλιστα την εφταετία 2007 - 2013, η Ελλάδα πήρε 20 δισ. ευρώ, τα οποία όμως δεν σταμάτησαν την εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης, δεν αντιμετώπισαν την ανεργία, δεν απέτρεψαν τις περικοπές σε μισθούς και δικαιώματα, δεν σήμαιναν τίποτα για όσους ζουν με την αγωνία του μεροκάματου.
Πάντως ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε ότι τα μέτρα που εξαγγέλλει  έχουν σχεδιαστεί «σε συνθήκες δημοσιονομικής ισορροπίας...»
Ο Αλ. Τσίπρας δεν παρέλειψε την επιχείρηση στοίχισης του λαού πίσω από «ξένες σημαίες», αφού όπως είπε «η θέληση και δράση του λαού είναι προϋπόθεση της σωτηρίας της κοινωνίας και της πατρίδας», εννοώντας την σωτηρία του καπιταλισμού, ενώ δεν ανέφερε απολύτως κανένα συγκεκριμένο μέτρο που θα θίγει τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων.